معرفی رشته علوم تغذیه
بیماریهای جسمی و روحی، بیمیلی به غذا خوردن را به دنبال دارد؛ حساسیت به بعضی مواد غذایی باعث حذف آنها از رژیم غذایی ما برای همیشه میشود. از سوی دیگر خوردن خیلی زیاد و یا خیلی کم یک سری از مواد غذایی میتواند بیماریهای سخت، چاقی، لاغری، افسردگی و غیره را به دنبال داشته باشد. همهی اینها نشانگر تأثیر تغذیه بر تمام ابعاد جسمی و روحی انسان است.
در قسمتی از سوگندنامهی پزشکی آمده است که:” بگذارید غذایتان نخستین پزشکتان باشد.” همین جملهی کوتاه، هدف علم تغذیه را برای ما روشن میسازد. علمی که برخلاف دیگر علوم در حوزهی پزشکی، با تکیهبر اصل پیشگیری، گام مهمی در جهت حفظ سلامتی انسانها برداشته است. البته تغذیه فقط به پیشگیری از بیماریها اکتفا نکرده است؛ بلکه در درمان بیماریها و جلوگیری از پیشرفت آنها نیز نقش تعیینکنندهای دارد. علم تغذیه با اصلاح عادات غذایی، نوع و مقدار غذا، بر سبک زندگی ما تأثیر به سزایی داشته و از این طریق از بسیاری از بیماریهای شایع مثل انواع سرطانها جلوگیری کرده و باعث افزایش طول عمر، بهبود بیماریها و سلامت جسم و روح انسان میشود. رشته علوم تغذیه به رژیم درمانی، اصول علم تغذیه، ارزش مواد غذایی و نحوهی تغذیهی مناسب برای حفظ سلامت میپردازد.
وظایف متخصصین تغذیه
رژیم درمانگران، رژیم غذایی مناسب برای انواع بیماریها را تعیین میکنند. بیماران مختلف، با توجه به نوع و شدت بیماریشان، از خوردن انواعی از غذاها منع و به خوردن مواد غذایی دیگر توصیه میشوند. رژیم درمانگران باید اطلاعات کامل و جامعی در مورد علم تغذیه، ارزش مواد غذایی، و وضعیت جسمی و روحی بیماران داشته باشند و با تکیهبر مهارتهای روانشناختی، و متناسب با وضعیت افراد، رژیم غذایی مناسب را تعیین کنند. همچنین باید همواره از جدیدترین اطلاعات و تحقیقات مرتبط آگاه بوده و با داشتن صبر و حوصله، انعطاف کاری در ارتباط با مراجعین مختلف و مسئولیتپذیری، پاسخ گوی مراجعین خود باشند.
به دلیل تأثیر روشن تغذیه بر سلامتی همواره باید ارتباط و همکاری تنگاتنگی بین متخصصان تغذیه و پزشکان وجود داشته باشد و بیماران قلبی عروقی، کلیوی، دیابتی، سرطانی و غیره برای مصرف رژیم غذایی متناسب با بیماری خود به متخصص تغذیه ارجاع داده شوند. همچنین، تغذیهی بیماران، همراهانشان و پرسنل بیمارستان باید تحت نظر یک کارشناس تغذیه تهیهشده و رژیم غذایی بیماران مختلف با توجه به وضعیت آنها کنترل شود.
کارشناسان رشته علوم تغذیه میتوانند در درمانگاهها، مراکز تحقیقاتی، بیمارستان ها و کارخانهها، تأثیر ویژهای بر کیفیت مواد غذایی تهیهشده داشته باشند. تعیین رژیم غذایی مناسب برای ورزشکاران در باشگاههای ورزشی و کارگران در کارخانهها، از دیگر وظایف کارشناس تغذیه میباشد. رژیم درمانگران همچنین میتوانند بهطور مستقل در مطب مشاورهی تغذیه مشغول به کار شوند.
اصول رشته علوم تغذیه بررسی میکند که چه فرآیندهایی برای جذب و دفع مواد غذایی خورده شده انجام میگیرد. ارزش مواد غذایی، میزان املاح، ویتامینها و سایر مواد مفید درون خوراکیها را مشخص کرده و ما را در انتخاب غذاهای مفید و مغذی یاری میکند. بنابراین با یک رژیم غذایی مناسب میتوان کمبودهای تغذیهای بدن را جبران کرد و سلامت روح و جسم را بهبود بخشید. در پایان، رسیدن به یک برنامهی غذایی مناسب را شاید بتوان هدف اصلی تغذیه دانست.
نظرات و پیشنهادات خودتان را با ما در قسمت دیدگاهها به اشتراک بگذارید. تماس با موسسه گام کنکور: ۹۱۰۰۷۵۰۳ – ۰۲۱
دیدگاه بگذارید